NederlandsDeutschEnglish

Surroundings

In de directe omgeving van de bungalows zijn veel fiets en wandel mogelijkheden. Er zijn door de Fietsersbond mooie knooppunten routes uitgezet zodat u de mooiste plekjes van Twente kunt vinden. Deze fietskaarten zijn te verkrijgen bij de receptie op het park. In de nabije omgeving van onze bungalow zijn er tal van gezellige dorpjes en steden die een bezoekje meer dan waard zijn.

’t Springendal – ’t Lutterzand – De Bergvennen – Bad Bentheim

Op fietsafstand, vlak bij Ootmarsum, ligt het natuurgebied ‘t Springendal. In het licht glooiende landschap stromen schilderachtige beekjes. De akkers en weidevelden worden afgewisseld door prachtige bossen en Twentse boerderijen. Ook kunt u op de fiets door het gezellige dorpje Beuningen naar het Lutterzand, hier zoekt de Dinkel op prachtige wijze zijn weg langs bos en heuvelrug. In natuurgebied "de Bergvennen" (op 5 km van het park) is een bijzonder mooie grenswandeling uitgezet. De weg naar Bad Bentheim gaat door het Bentheimerwoud, in dit oerbos zal elke natuurliefhebber zijn hart ophalen.

Denekamp

Dit dorp doet u versteld staan van al het moois dat het Twentse landschap te bieden heeft. Een bezoek aan Denekamp is zeker de moeite waard. U treft historische gebouwen aan, die mooi in hun omgeving zijn gesitueerd. Fijne restaurants, leuke musea en het mooie natuurgebied Singraven met haar eigen kasteel en watermolen.

Ootmarsum

Dit schilderachtige authentieke stadje waar kunst en cultuur een belangrijke rol spelen. Het centrum is beschermd stadsgezicht en bevat vele vakwerkhuizen en andere historische gebouwen. Kunst is in Ootmarsum niet meer weg te denken. Het kunstaanbod bestaat uit schilderijen van klassiek tot modern, tekeningen, grafiek, glaskunst, keramiek, bronzen beelden, etc.

Oldenzaal

Deze stad bezit al jaren de eeuwenoude St. Plechelmusbasiliek die het stadsgezicht van deze stad bepaalt. Er zijn veel gebouwen en gevels die u aan het roemrijke verleden doen denken. Tevens kunt u hier genieten van de sfeervolle binnenstad met vele winkelstraatjes en twee overdekte winkelcentra. Het winkelaanbod is rijk en gevarieerd.

Duitsland

Duitsland is vlakbij met een gezellige winkelstad als Nordhorn met groot buitenbad en leuke dierentuin. Of het bekende Bad Bentheim met zijn historische burcht met mooie kasteeltuin. Ook de Hanzestad Münster met haar typisch Duitse vakwerkhuizen is een aanrader voor een dagje uit.